Fietsexcursie in Bonheiden

4-6-2018 - 4-6-2018 Plaats: Bonheiden

​​Op de fiets in Bonheiden. 
Excursie onder begeleiding van Guido Vaganée, Burgemeester van Bonheiden en Raf Bogaerts, Teamleider Studie & Mobiliteit

Bonheiden heeft een ambitieus fietsbeleidsplan 2016-2020. De gemeente wil actief werken aan een beter fietsklimaat op verschillende manieren. Zowel op het vlak van infrastructuur, fietsparkeren, educatie en sensibilisatie. Liefst van al ook op intergemeentelijk vlak. De meest in het oog springende verwezenlijkingen tot nog toe zijn een heleboel fietsstraten om sluipverkeer te remmen en de doorstroming op hoofdassen te verbeteren, het fietsscanning systeem voor scholieren om hun fietsbewegingen te tellen en hen te belonen voor het fietsen en de fietsafspreekplaats. Daarnaast heeft het gemeentebestuur nog enkele projecten rond mobiliteit op stapel staan.

Bonheiden toont aan dat een doorgedreven fietsbeleid niet enkel in steden mogelijk is, maar ook op gemeentelijk niveau een meerwaarde bieden. We nodigen je uit om maandag 4 juni, daags vor het Fietscongres, mee op excursie te gaan naar Bonheiden. 

Programma 4 juni 

13.30 u - Fietstocht van congrescentrum Lamot (Mechelen) naar Bonheiden met fietsen van Mobit.

14.10 u - Ontvangst op het gemeentehuis: Guido Vaganée, burgemeester en Raf Bogaerts, Teamleider Studie & Mobiliteit

14.30 u - Presentatie van het mobiliteitsbeleid

15.30 u - Fietsbezoek aan de fietsbeleid-highlights van Bonheiden

17.00 u - Fietstocht naar Mechelen

17.40 u - Aankomst aan congrescentrum Lamot

18.00 u - Te voet naar Viavia reiscafé Mechelen voor gezamenlijk avondmaal. Verder informele uitwisseling over het fietsbeleid in uw gemeente en dat van de andere deelnemers.


Kostprijs
€ 75,00 (fiets en avondmaaltijd in de Foyer ​te Mechelen inbegrepen)

Schijf in knop 3.png

Het aantal plaatsen is beperkt, maximaal 30 deelnemers.


Fietscongres - dinsdag 5 juni

De dag nadien kan u aansluitend deelnemen aan het Fietscongres. In de prijs van de excursie is de overnachting niet inbegrepen. Deze dient u zelf te boeken in één van de Mechelse hotels of B&B's. Meer info hierover via Toerisme Mechelen. Ook uw inschrijving voor het Fietscongres​ dient u in orde te brengen via VSV.​


Terug naar overzicht