Antwerpse wereldprimeur met mobiliteitsapp Whim

De inwoners en bezoekers van Antwerpen kunnen vanaf 2018 reizen met verschillende vervoersmiddelen, met één account via de Whim-app. Antwerpen is de allereerste stad die de app zal gebruiken. Daarin vind je alle mogelijke reisroutes en reistijden met trein, tram, bus, taxi, fiets of deelauto en kan je losse tickets en complete maandabonnementen kopen. Doel is om reizen van deur tot deur zo gemakkelijk te maken dat niemand nog een auto nodig heeft.

Samenwerking tussen alle vervoersmiddelen

De app vraagt een goede samenwerking tussen alle vervoersmiddelen. De Lijn en de NMBS werken mee, net als tal van lokale organisaties. Zo doen de deelfietsen van Cloudbike mee, net als de deelscooters van Scooty. Ook de Antwerp Taxi, DTM Taxi en verschillende autoverhuurbedrijven hebben zich aangesloten. Ook hebben verschillende bedrijven al aangegeven in de nabije toekomst mee te willen doen.

App uit Finland

Het is de Finse organisatie MaaS Global die de app ontwikkelde en die als eerste het concept in een werkende dienst heeft weten om te zetten. Het bedrijf kondigde haar komst naar Antwerpen aan afgelopen week. Voorlopig kunnen enkel nog maar testgebruikers van de app gebruik maken, de rest zal moeten wachten tot het voorjaar. Amsterdam wordt de volgende stad waar de app gebruikt zal kunnen worden, net als Wenen, Kopenhagen, Toronto en Singapore.

Terug naar overzicht