Fietsen zonder leeftijd nu ook in Asse en Zemst

In Zemst kunnen bewoners van het woonzorgcentrum Releghem voortaan genieten van ritjes in een riksja. De fietstaxi’s worden bestuurd door vrijwilligers of animatoren van het centrum en ze hoeven dus zelf niet te trappen. Het project ‘Fietsen zonder leeftijd’ is een project van Mobiel 21 vzw in samenwerking met Fietsberaad Vlaanderen en wil ouderen de mogelijkheid geven om nog te genieten van de vrijheid van fietsen, zonder daarvoor zelf de inspanning te moeten leveren.

Ook in Asse wordt er volgende week met de riksja’s rondgereden. Tijdens de testweek wordt een elektrische fietstaxi gehuurd en kunnen senioren van het woonzorgcentrum een ritje aanvragen. Daarna beslist de OCMW-raad of ze de fiets ook zullen aankopen.

Bewoners kunnen nu buiten korte wandelingen rond het woonzorgcentrum, ook al eens verder op pad. In Zemst tekenden animatoren en vrijwilligers al enkele mooie routes uit, maar bewoners kunnen ook zelf een fietstocht aanvragen naar bijvoorbeeld de markt, hun vroegere huis of een plek waar ze veel kwamen.  

Terug naar overzicht