Nieuwe buurtfietsenstalling in Gent heeft plaats voor 22 fietsen

De nieuwe buurtfietsenstalling in de Karperstraat in Gent heeft een capaciteit van 22 fietsen, waarvan 3 plaatsen voor elektrische fietsen en 2 voor smalle bakfietsen.

Het Mobiliteitsbedrijf van de stad en De Fietsambassade Gent willen met de buurtfietsenstalling ook mensen die geen inpandige fietsenstalling aan huis hebben, voorzien van een veilige en comfortabele manier om hun fietsen te stallen.

Buurtbewoners kunnen een fietsstandplaats huren aan 65 euro per jaar. Er kunnen maximaal twee fietsen per adres worden geplaatst. Geïnteresseerden moeten in Gent wonen, een woning hebben die enkel via de voordeur toegang verleend tot de straat, mogen niet beschikken over een garage of een andere fietsbergplaats en mogen ook niet in het bezit zijn van een tweede bewonerskaart voor autoparkeren. Kom je in aanmerking en wil je graag een plaats reserveren? Mail dan naar fietsendepot.defietsambassade@stad.gent.

De realisatie van de buurtfietstenstalling in de Karperstraat kostte 38.409,55 euro. Lees hier meer over het waarom en hoe van fietsenstallingen in het ​​rapport buurtfietsenstallingen​. ​

Terug naar overzicht