Overhandiging van de EU Cycling Strategy aan de Europees commissaris voor transport

Het EU Cycling Strategy team ontwikkelde, op vraag van de Europees commissaris voor transport Violeta Bulc, de EU Cycling Strategy: Recommendations for Delivering Green Growth and an Effective Mobility System in 2030. Deze aanbevelingen zullen op de Velo-city conferentie op 16 juni 2017 overhandigd worden. Diezelfde dag krijgt de Europese Commissie een verzoek om de ontwikkeling van de Europese fietsstrategie in het programma van de Commissie van 2018 of de daaropvolgende initiatieven te zetten.

De EU Cycling Strategy kwam er met input van 1000 belanghebbenden (ngo's, academici, bedrijven en steden) uit 37 landen. De strategie blikt 11 jaren vooruit en bevat aanbevelingen gericht op Europees, nationaal, regionaal en lokaal niveau, die, indien geĆÆmplementeerd, de voorwaarden verbeteren om meer mensen te laten fietsen. Om zo onder andere het fietsgebruik met 50% te laten toenemen, het aantal doden en ernstig gewonde fietsers met de helft te laten dalen en de Europese investeringen in fietsprojecten in de volgende financiĆ«le periode 2021-2027 te verdubbelen.

De Europese fietsstrategie is zo een uitstekende basis om het fietsgebruik in Europa de komende jaren nog meer te laten groeien.

Terug naar overzicht